Jumaat, 20 Mei 2011

Coklat ke sekolah!

Sempena Hari Guru 16 Mei lepas, saya telah menerima tempahan ke dua buah sekolah. 100 batang lollychoc campur-campur untuk Koperasi Maahad Johor (terima kasih Cikgu Zie) dan sebuah SK di Pontian oleh teman sekolah saya yang dulu (maaf lupa nak tanya nama sekolahnya). 40 batang lollychoc & 40 biji mini bar (terima kasih cikgu Mazirah) untuk dijual bagi tujuan kumpul duit kebersihan kelas katanya. Siap ambil order terlebih dahulu! Sangat efisyen budak-budak SK ini. Kagum! :)


Ini design terbaru saya buat. Masukkan sekali untuk Maahad Johor. RM1 sebatang. Tapi, kalau nak order design ini lagi sudah tiada sebab corak ini sangat terhad.


Kira coklat design ini limited edition lah.. Beruntunglah pelajar-pelajar Maahad Johor yang membelinya! ;)


Ini juga hasil mould baru! Saya suka coklat bunga ni. Cute!


Dan cantik juga!


Di bawah ini juga hasil mould baru. Tapi, saya khaskan coklat ini untuk cikgu-cikgu kesayangan Nur Batrisya Amira & Nur Adreena Amira bt Ramzi di SK Sri Pulai.



Mana-mana cikgu yang dapat coklat ini, terima kasih banyak-banyak kerana menjadi guru kesayangan mereka berdua. Walaupun anak-anak saya masih kecil, belum bersekolah lagi, tapi menyediakan coklat untuk guru kesayangan dua amira ini dah cukup buatkan saya gembira sama seperti anak sendiri! Terima kasih kerana mengajar dan menyayangi anak-anak yatim ini.



Dan akhirnya, inilah semua hasilnya untuk dua hari yang penuh bercoklat. Sampai nak tidur pun mata terbayangkan coklat!



Oooo ye, ini pula order sesaja cikgu Mazirah untuk makan-makan. Strawberry coklat. 500gm (29 biji) RM 35. Saya salut keseluruhan strawberry ini dengan coklat. Sebab coklat tester (suami) kata sebelum ni coklat tak terasa kat strawberry tu, sikit sangat. Jadi, kali ni saya salut setebal yang boleh supaya coklatnya terasa. Tak cantik sangat jadinya.. Asalkan puas hati memakannya ok apa.. hehe..



Info : Lollychoc sebegini amat sesuai untuk dijual di koperasi sekolah saya kira selain daripada coklat bar. Lebih murah, lebih senang untuk budak-budak makan!






Tiada ulasan:

Hidup di dunia untuk bersusah.

Mak siap basuh baju pagi tadi. Petang baru mak sempat nak sidai. Mak pun keluarkanlah baju bawa ke ampai. Rasanya macam tak sempat juga me...