Langkau ke kandungan utama

Coklat Bar Kecil

Ini adalah permintaan terbaru untuk Coklat Bar. Mahukan yang lebih murah, lebih kecil dan ringkas. Coklat bar mini ini boleh juga dibuat dalam beberapa perisa ataupun warna (jika mahu).

1. Biasa + crunched wafer = 80 sen/kpg.

2. Dark choc + crunched wafer = 80 sen/kpg.

3. White choc (plain) = 80 sen/kpg.

4. Koko Pops (crispy) = RM 1/kpg.


Untuk tempahan 100 ke atas, less 10 sen.
Untuk tempahan 150 ke atas, less 15 sen.
Untuk tempahan 200 ke atas, less 20 sen!


Nipis. Senang dimakan. Ringkas. Murah. Sedap. Saya rasa boleh juga dibuat doorgift untuk majlis perkahwinan atau apa juga acara. Lebih comel!

Ada orang tak suka coklat yang tebal-tebal. Nak-nak ada warna-warni lagi! Sesetengah orang tak begitu menyukai coklat yang berwarna yang sangat cerah. Takut nak makan katanya.


Sesetengahnya pula suka jika ada warna sedikit. Nampak lebih ceria untuk dihadiahkan kepada orang lain.


Jadi, saya menghasilkan coklat berdasarkan apa yang menjadi kesukaan orang itu.

Dan ini adalah citarasa saya. Hadiah kejutan untuk belated birthday suami yang disayangi lagi dicintai. Kalau tak, saya nak buat kejutan ini pada 15 April haritu tapi saya jatuh sakit secara tiba-tiba pula, tak larat langsung membuatnya. Hari ini baru tercapai hasrat saya.

Suami saya adalah peminat coklat saya no.1! Setiap hari pasti bertanya jika ada coklat lebih. Jika saya terlupa 'simpankan' untuk dia sedikit, nanti panjanglah muncungnya! Sejak saya buat coklat sendiri, suami dah taknak beli coklat di kedai-kedai kerana 'rasanya' sangat jauh berbeza. Dan bukan citarasanya lagi.. ;)))

Nota : Di dalam kotak ini ada 8 biji Strawberry Choc.


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Mengandung anak luar nikah?

Nota : Pengalaman saya berjumpa dan menolong seorang remaja terlanjur adalah pengalaman yang harus saya kongsikan bersama agar ia menjadi iktibar buat semua. Apa yang tidak boleh saya lupakan di mana setelah dia melahirkan, anak luar nikah tersebut terpaksa ditinggalkan di wad NICU berikutan masalah jantung yang mengembang. Sepanjang bayi yang tidak dapat disusukan seperti biasa, remaja ini mengalami bengkak susu yang sangat teruk tapi tidak diketahui olehnya juga ibunya. Betapa bengkak susu itu sangat menyeksakan bagi ibu selepas melahirkan, percayalah, menjadi seorang ibu harus punya banyak informasi. Akhirnya, genap 14 hari anak luar nikah ini meninggal dunia. Boleh baca kisahnya di sini. 

Berikutan pengalaman berharga ini saya terinspirasi untuk membuka pusat perlindungan remaja terlanjur dan anak terbuang satu hari nanti. Doakan saya.

Mudah-mudahan dengan sedikit perkongsian di sini bermanfaat untuk mereka yang sedang tercari-cari jalan yang benar apabila sudah terlanjur.

Apa yang p…

Bagaimana nak daftar pertubuhan alumni di ROS?

Semuanya bermula daripada satu idea.

Semasa kami mendapat perkhabaran yang sekolah lama kami menghadapi sedikit kekangan untuk membaikpulih fasiliti, ada beberapa suara yang berbunyi "Sekolah dah tak ada duit ke?" - "Duit kerajaan pergi mana sampai semua dana dipotong?"

Ini fenomena biasa. Semua orang berhak bertanya begitu dan begini. Itu hak mereka.

Namun, saya tidak mahu memberi banyak alasan dengan hanya bertanya ke sana ke sini mengenai sesuatu yang kita sendiri tidak pasti malah tiada jawapan mengenainya. Jauh sekali mahu berspekulasi serta membawa sisi pandang ke arah 'mencari kesalahan orang lain'. Ia tidak membawa apa-apapun manfaat. Tiada hasil.

Lalu, saya mendapat mesej daripada salah seorang kawan lama yang menyatakan hasrat jika boleh diwujudkan satu akaun khas bagi alumni menyalurkan semua sumbangan dana berbanding mengumpul melalui akaun persendirian, itu adalah lebih baik. Kelak, mana tahu sumbangan itu boleh dimanfaatkan membantu ke sekola…

Coklat ada sepanjang masa.

Untuk makluman semua, walaupun saya tak banyak update entri tentang coklat tak bermakna saya tak buat coklat lagi. 
Coklat saya ada dijual di Jusco Taman Universiti setiap hari sepanjang masa tanpa cuti. Anda boleh masuk melalui pintu Jusco yang belakang sekali berdekatan KFC, PizzaHut dan tempat mainan kanak-kanak yang bertoken itu. Kemudian ke hadapan sedikit menuju ke tangga bergerak. Betul-betul sebelum tangga bergerak anda akan nampak booth ini. 
Namanya di atas tertulis TAQWA CEMERLANG. Menjual banyak kuih-muih tradisional, kerepek, dan bahulu sedap fresh masak di situ. Di hadapannya adalah kedai Lovely Lace dan Poh Kong. 
Tempat lelaki berbaju oren itu berdiri adalah tempat coklat saya dipamerkan. Nampakkan bekas yang kecil-kecil itu? Tinggal satu saja lagi coklat dalam bekas kecil ini yang mengandungi 30 biji coklat campuran. Dan yang ada setiap hari adalah lollychoc dan chocbar yang dipamerkan di bahagian tepi.