Rabu, 14 Januari 2015

Wahai wanita yang diuji!


Selalunya, apabila mendapat soalan mengenai isu "anak luar nikah" saya sudah tidak mampu lagi untuk menjawabnya. Tetapi, dari peti soalan kali ini benar-benar mengetuk hati dan akal saya untuk memberi respon walaupun sedikit. Sudah lama saya diamkan untuk tidak mahu menjawab tapi saya kira puan penanya soalan mungkin dalam keadaan sangat buntu lalu saya juga memohon petunjuk Allah terlebih dahulu sebelum menjawab soalan ini.

Soalan : Tanpa Nama berkata...
salam.. sy jd buntu kerana sy telah melahirkan ank luar nikah sedangkan sy sudah bersuami. mulanya saya berkawan dgn seorang singaporean dia adalah sahabat kawan dn teman plg rapat smpi direstu kedua keluarg. to sy berkahwin dgn rakan sekolh sy. sy dah pernah bercerAi disebabkan sy xboleh lupa singaporean tu. kemudian sy rujuk kembali dgn bekas suami krn family mendesak sy supaya kmbali pd bekas suami. suami di kl sy pula di jb. jd sy masih berkawan dgn singaporean smpi kami terlanjur. sekarang suami xtau anak yg sy lahirkn adalah anak singaporean. skrg usia anak 3 bulan. sy dlm pantang suami pegi buat sijil kelahiran anak. sy tgk bebinti kn suami. sekarang sy bertaubat nasuha tp sy blm berterus terAng dgn suami ttg status anak sy tu. apa perlu sy buat ? sy sgt buntu tkut diceraikn sekali lagi. sy buat solat sunat tp fikiran msih tidak tenang..
8 Januari 2015 8:51 PTG

Percepatkan pernikahan anak.

Saya tak pasti ini bulan apa.. Dalam masa 24 jam saja saya menerima 3 emel dan 1 private message yg berkaitan mengandung luar nikah.. Alla...