Jumaat, 23 Disember 2011

Catatanku..

Menjadi seorang suri sepenuh masa bagi sebuah rumahtangga bukanlah seteruk mana. Pada mulanya, saya juga merasa sangat 'kecil diri' bila hanya dapat memegang status ini tatkala rakan dan kenalan lain sedang gah memegang 'title' yang lebih besar di sana sini.

Hampir kesemua orang yang saya temui mengatakan perkara yang serupa dengan ayat yang hampir serupa. "Awak belajar sampai UIA buat apa dok rumah? Buat penat je belajar tinggi-tinggi, rugilah kalau tak kerja.. Kat luar sana ramai yang nak kerja bagus tapi takde ijazah. Awak boleh dapat kerja bagus kalau mintak." Ini contoh ayat yang agak sopan.


"Abis ko punya ijazah tu buat bungkus nasi lemak jelah!" Ini pula contoh ayat yang buat saya tersentap dan 'makan dalam' untuk beberapa tahun (akhirnya orang ni jugaklah yang minta tolong saya uruskan 'rumahtangga' dia).

Percepatkan pernikahan anak.

Saya tak pasti ini bulan apa.. Dalam masa 24 jam saja saya menerima 3 emel dan 1 private message yg berkaitan mengandung luar nikah.. Alla...