Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2008

Artikel terbaik ialah..

Tengah bongkar balik artikel2 lama dalam blog fs tadi..terjumpa pulak artikel ni..lama betul! Tahun 2006 saya menulisnya..Dan hari ni dalam WHI TV3 tajuknya 'beban wanita bekerjaya'.Amat bertepatan skali dgn artikel yg dah lama saya tulis ni..Isu ni sudah agak lapuk!

Saya copy,paste balik tulisan saya.Boleh tgk juga di 'Khazanah Friendster' saya..

9 Ogos 2006

Dalam Utusan Malaysia hari ni,10 0gos,dalam ruangan "mengapa saya pilih Islam"..Aminah Assilmi..amat menarik perhatian saya..inilah yg dikatakan org bkn Islam yg nak masuk Islam buat penyelidikan terlebih dahulu lbh bijak dan berbaloi drpd org Islam yg keluar Islam secara membuta tuli..niat awalnya nak membawa smua org Islam dlm kelasnya utk menganut agama Kristian dan mahu membuktikan yg Islam ini palsu semata telah membawa beliau menjadi seorg hamba Allah yg sempurna.Kalah Sisters in Islam..

Apa yg plg menarik yg saya ingin kongsi di sini ialah pendapatnya....

" ...wanita Islam tidak mempunyai had tert…

4 bulan lamanya...

Lamanya tak buat apa2 dengan site nih..Dari Julai sampai sekarang Oktober baru boleh online. Tak tau la sejak mengandung ni terpaksa berkompromi dgn si anak dalam perut ni. Orang mengandung biasanya alah dengan benda2 macam bau2an ke, makanan ke, tempat ke tapi saya amat pelik sebab diri saya sendiri alah pada internet?!

Tiap kali online je dalam 5 minit mesti kepala dah pusing mcm nampak bintang2 walaupun di pagi hari..haha..sampai suami pun kena hadkan masa dia dpn komputer sebab saya yg dok belakang komputer ni akan mabok! Real maboknya mcm mabok laut!

Mabok pada bau2an pun ye juga! Amat pantanglah bila minyak berjumpa dengan bawang (aktiviti menumis dan seangkatan dengannya)..tiba2 terus muntah! Sepanjang Ramadhan memang saya tak memasak langsung..beli kat bazar je..Kesian pulak suami..Tapi nak buat macamana, azabnya tiap kali orang memasak mesti saya muntah. tak kiralah pagi petang siang malam..Suami kata nak buat camna, takkan nak halang orang lain memasak..hehehe...

Sepanjang tu j…